Saturday, 8 May 2010

24th birthday(obviously not mine)

if u said 24 is juz a number..i politely beg to differ..24 shows that you're so old and should get marry soon..lol
mak dah berkenan,ko dah berkenan,dia dah berkenan..xkan sampai nak tunggu perkenan sultan(damn..lame gile lawak)

so..it's rusydi 24th birthday,so kami PTE celebrated kat oxygen(oxygen ni kat area nadi,dekat dengan rumah kami,nadi ni macam upper east side la..lol,so memang "ape je yang xde,sume ade,mak bapak je xde" quote by esah bt mahmud a.k.a my nenek)


ni fakih puzi,dia tahun 5,dia masih single,hobi dia tengok cerita korea,kalau dia bosan,dia tengok cerita melayu




yang kanan nilah rusydi,dia dah ada orang,tapi belagak single,yang kiri tu pun same,dah jelas ada orang dah,tapi belagak single,kami memang malas dengar cerita2 bohong dia single,nama dia azhan,dia sekarang pengerusi PCT



yang kiri sekali tu fawwaz,dia sekarang dalam open relationship kalau kat status FB(bukan foreign body tapi fesbok,nak exam dah kan,takut tertuka..damn..ni lg lame lawak),afif(tiada dalam gambar),penah tanya open relationship tu maksud ape? kami yang lain hanya mampu tersenyum simpul..




hah..yang kanan skali yg muke macam fahrin ahmad tu zulfahmi,haa..yang ni jangan kacau,nie dah ade orang dah..kalau ada akhwat tanta kacau jugak, jangan terkejut kalau ada orang ketuk pintu rumah korang malam2 ajak gaduh sape lagi terer masak(tapi dia datang bermusyrif la..peraturan tetap peraturan)




yang kiri tu pulak safwan a.k.a rohfin, yang ni memang husband material la..dia suka kiwi kasut malam2,memang kemas macam mahathir..dia pun orang kedah jugak,tapi duduk kat penang,damn..aku kena potong rambut kot..ingat awek mansurah mane la jadi escort rohfin



air jual kat sini memang mahal..tapi worth la sebab sedap..banyak pilihan


sesiapa yang kenal rusydi memang tahu la sikap dia camne,baik,open dan benci pergaduhan
ilmu dia memang tinggi,ilmu agama,ilmu medic,ilmu niaga kurma..lol
dia kalu bagi ceramah,memang lama sangat,tapi ayat2 dia memang power,memang boleh tergeraklah hati..
sumpah aku tak pernah jumpa orang depan mata aku sehebat rusydi dalam bab2 bersyarah,sebab memang penuh dengan isi dan maklumat,kalau x caye tanya PTE yang lain..so kepada student2 yang duduk kat tanta,ada masa datang la jumpa rusydi,sebab rugi sangat kalau korang tak guna dia sepenuhnya(haha),(kalau nak suruh rusydi bagi talk pun xpe,siapkan tempat je,suruh PTD masak,apa aku melalut ni)

kalau pergi paris orang tanya,"eh,tengok eiffel tower x?"
kira kalau datang tanta ni orang tanya,"eh,tengok rusydi x?"
camtu la kiranye..haha..dah2..xnak panjang2 takut rusydi marah pulak

yg ni link blog die..ni baru la blog worth reading,bkn cam blog ni

p/s:kalau ayat2 aku ada wat sakit hati orang selama ni,bagitau la..terlajak perahu boleh undur,telajak kata badan binasa,terlajak blog boleh di edit..byk sgt nyamuk skarang..hish

26 comments:

  1. sejak bila faqih single?
    ko xtau cite ni akey
    baik ko betulakan ayat ko balik

    ReplyDelete
  2. shakir, serius post kali ni lawak dan mengarut gile.. :)
    bangga dapat ahli bait cam rusydi.. selamat hari tue abang rusydi kite. nanti kene buat lain kek tiramisu tadi.sedap is subjektif. hehehe :p

    ReplyDelete
  3. zulfahmi:aik..yeke?? xpenah dgr pn..ish kene update gosip2 camni

    azhan:tiramisuku mulut masin..sbb tu kek jadi masin

    ReplyDelete
  4. awek mansurah? haha. sumpah lawak.

    oxygen best ke?

    ReplyDelete
  5. air tu macam best!

    zulfahmi tak bangkang pun kenyataan tu.
    tp siap betulkan yang faqih lagi.
    wow. memang gossip hangat tanta la. huahauhau

    penulis bl0g ni macam mane pulak?takkan cakap orang je. diri sendiri?

    ReplyDelete
  6. jadahnye kaitan husband material ngan kiwi kasut..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. kelakar giler..sejak bila aku berpunya???taqdim pon blm lgi..ko tlg ar taqdim utk aku..huhu..xD,anynyway,salam ziarah n ukhwah...

    ReplyDelete
  9. awakanon:oxygen kalau nk lepak minum best la

    anon:ha..yg tu no komen

    dehydrates: mahathir tu husband material pe..

    rusydi:gila r..rusydi komen kt blog aku..bangga gle..jgn tggu lame2 rusydi..

    ReplyDelete
  10. seriyes lawak!!hahahhahahahaa
    tergolek2 bacer entry nih
    mmg santai habes!pstu leh tau gosip2 supersenior
    suke ayat2 di bawah..memang kelakar

    "kalau ada akhwat tanta kacau jugak, jangan terkejut kalau ada orang ketuk pintu rumah korang malam2 ajak gaduh sape lagi terer masak(tapi dia datang bermusyrif la..peraturan tetap peraturan)"

    "rohfin, yang ni memang husband material la..dia suka kiwi kasut malam2,memang kemas macam mahathir..dia pun orang kedah jugak,tapi duduk kat penang,damn..aku kena potong rambut kot..ingat awek mansurah mane la jadi escort rohfin"

    tp yg ni sy xsetuju :D

    "kalau pergi paris orang tanya,"eh,tengok eiffel tower x?"
    kira kalau datang tanta ni orang tanya,"eh,tengok rusydi x?"
    camtu la kiranye"

    ReplyDelete
  11. tinta:thanx..yg rusydi tu figure of speech je(btol ke ayat ni?)..tp btol..rusydi mmg hebat

    ReplyDelete
  12. abis kluar sume gosip tanta~!
    gigit jari akhawat tanta coz most popular guys in tanta da berpunye~~

    ReplyDelete
  13. zool da berpunya?..

    dengan sape yea...??

    xtaw pun...ekekek

    ReplyDelete
  14. dr. shakir : haha.ini entry memang kelakar!! just please do keep updating the gossip.well...its not for me! i swear~ :P hahaha.
    anyhow,happy birthday Dr. rusydi !! abg rusydi mmg hebat.suka tengok kesungguhan dia.but.abg rusydi garang kah??? :P

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. hikari:haha..tula,nak wat camne..usaha lg

    syafiq:ecece..ntahla..aku pn xtau sape..haha

    bello:rusydi x garang la..die baik je..manja lg

    ReplyDelete
  17. bello:tq 4 d wish bello!!doakn sy ek n kita sume skli lah..makin tua ni makin baik kot.. nmpak je serius(wrinkles mkn byk kt dahi kan..)..xD..

    kir:aku manja ngn zaujah je..huhu..

    ReplyDelete
  18. tinta: btol tu tinta..statement tu xbtol n kelakar..

    kir:figure of speech???anyway, would like to share some quotes:
    "The greatest gap in life is the one between KNOWING & DOING" -Dick Biggs

    Nothing is EASIER than saying words. Nothing is HARDER than living them, day after day. -Arthur Gordon

    it's living 'them' dat matters..
    rabbina yastur..

    ReplyDelete
  19. rusydi:thanx..yg 2nd tu ko dh byk kali ckp

    ReplyDelete
  20. aku layankan ajer gosip2 ni..
    barula hangat..
    xkan nk series kot..
    rilek2 sudeh..

    ReplyDelete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. kir: welcome..aku penah ckp skli je

    ReplyDelete
  23. hahahaaha..lawak gle kot~! gud 1 kir..
    tanta nie gossip hangat jugak eh..yup bello~ i think i do was rolling on the floor reading those verse yg ""kalau ada akhwat tanta kacau jugak, jangan terkejut kalau ada orang ketuk pintu rumah korang malam2 ajak gaduh sape lagi terer masak(tapi dia datang bermusyrif la..peraturan tetap peraturan)" dats damn funny !!! rusydi x yah la bersorok mke..ak buat blog jap gi pasal hang..ngahahaha oowh jz to be clear " in an open relationship " tu have personal meaning to it..;)

    ReplyDelete
  24. lmbt giler ko fawaz...xD

    ReplyDelete
  25. ..ingat awek mansurah mane la jadi escort rohfin..
    -?? kay,dabel U tee eff?? haha

    btw rusydi da 24?hoho slamat ari tue

    ReplyDelete
  26. aniq:ehey..exam ble?? dah start??

    ReplyDelete